Gazpacho

Gazpacho kalóriatartalma 100 gramm esetén: 25.01 kcal

Összetétel:

Fokhagyma (40g)
60
3
13
0
Kígyóuborka (200g)
30
1
7
0
Olívaolaj (20g)
177
0
0
20
Paradicsom (400g)
72
3
15
1
Só asztali (3g)
0
0
0
0
Víz (700ml)
0
0
0
0
Vörösborecet (20g)
4
0
0
0
Vöröshagyma (70g)
25
1
6
0
Zöldpaprika (80g)
16
1
4
0
Összesen (1533g):
383
8
45
21
100g tápértéke:
25
1
3
1

Elkészítés:

1) A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát egészen apró kockákra vágjuk.
2) A felaprózott zöldségeket turmixgépbe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 7-8 dl jéghideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük.