Frankfurtileves

Frankfurtileves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 62.29 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (4dkg)
146
4
31
0
Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Fokhagyma (5dkg)
75
3
17
0
Fűszerpaprika (1dkg)
24
2
3
1
Hagyma (5dkg)
20
1
5
0
Kelkáposzta (1kg)
270
20
61
1
Köménymag (1dkg)
17
1
2
1
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Pikok Sertés virsli (50dkg)
1160
63
1
100
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Tejföl (150g)
324
5
6
30
Víz (2l)
0
0
0
0
Összesen (3860g):
2401
98
128
173
100g tápértéke:
62
3
3
4

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, ketté vágjuk majd vékony metéltre szeleteljük, a torzsáját kiszedjük. Egy lábasban forró sós vízbe feltesszük főni, a zöldféléket és befűszerezzük. Közben a virslit karikákra vágjuk, majd az olajon alaposan megpirítjuk. A megpirult virsli egy szűrőlapát segítségével a leveshez adjuk. a megmaradt olajban a liszttel elkészítjük a rántást, beleszórjuk a paprikát. a rántást hozzákeverjük a leveshez és készre főzzük. Amikor elkészült, még hozzá keverjük a tejfölt.