Fasírt 2

Fasírt 2 kalóriatartalma 100 gramm esetén: 252.92 kcal

Összetétel:

Fekete bors (0.5g)
1
0
0
0
Fokhagyma (6dkg)
89
4
20
0
Napraforgó étolaj (6dkg)
530
0
0
60
Pirospaprika (2dkg)
56
3
11
3
Sertéslapocka (60dkg)
1518
100
0
121
Só asztali (0.5g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (60dkg)
1020
83
5
74
Zsemle (20dkg)
538
19
114
0
Zsemlemorzsa (15dkg)
524
16
111
1
Összesen (1691g):
4277
224
260
260
100g tápértéke:
253
13
15
15

Elkészítés:

A zsemlét vízbe áztatjuk. A húst megdaráljuk, majd egy megfelelő nagyságú keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, és a víztől alaposan kinyomkodott, megpuhult zsemléket. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát. A masszát nagyon alaposan összekeverjük, ha túl laza lett, a megfelelő állag eléréséhez adunk hozzá egy kevés morzsát. Ízlés szerinti, egyforma gömbölyű golyócskákat formálunk belőle, melyet a morzsában megforgatunk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, abban sütjük ki a fasírtokat. Papírtörlőre szedjük, így itatjuk le róla a felesleges olajat.