Dubarry csirkemell

Dubarry csirkemell kalóriatartalma 100 gramm esetén: 116.04 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (60g)
218
6
46
1
Csirkemell (800g)
912
170
0
21
Fekete bors (3g)
8
0
2
0
Karfiol (900g)
225
17
45
3
Napraforgó étolaj (10g)
88
0
0
10
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Tej 1,5% (160ml)
70
5
8
2
Tejföl (12%) (60g)
85
2
2
7
Tolle Teavaj (70g)
528
0
0
58
Trappista sajt (100g)
381
28
2
28
Összesen (2168g):
2516
228
104
130
100g tápértéke:
116
11
5
6

Elkészítés:

1) A csirkemellet ketté szedjük, félbe vágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
2) Az előkészített csirkemelleket egy kis olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
3) A karfiol száráról levagdossuk a gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró, sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb. 20 perc alatt
4) A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni.
5) A besamellhez egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
6) Ha jól összekevertük, apránként felöntjük a tejjel folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik.
7) Levesszük a tűzről, tejföllel higítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
8) Most a besamellt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe.