Darált hússal töltött padlizsán

Darált hússal töltött padlizsán kalóriatartalma 100 gramm esetén: 92.55 kcal

Összetétel:

Fehérrépa (50g)
38
1
9
0
Fekete bors (1g)
3
0
1
0
Olívaolaj (30g)
265
0
0
30
Padlizsán (80dkg)
192
12
46
2
Pirospaprika (2g)
6
0
1
0
Pulykacomb (50dkg)
540
102
0
12
Sárgarépa (50g)
21
0
5
0
Só asztali (1g)
0
0
0
0
Szárított majoranna (2g)
6
0
1
0
Trappista sajt (100g)
381
28
2
28
Vöröshagyma (50g)
18
1
4
0
Összesen (1586g):
1468
143
68
72
100g tápértéke:
93
9
4
5

Elkészítés:

A zöldségeket mosd és pucold meg, szeleteld nagyon apróra. Az olajon dinszteld meg a hagymát, szórd bele a fűszerpaprikát, és a tűzről levéve gyorsan keverd el, hogy oda ne égjen. Tedd hozzá a darált húst, fehéredésig ezt is kevergesd, majd a zöldségek következnek. Öntsd fel kevés vízzel, és főzd készre.

A jó alaposan megmosott és leszárított padlizsánokat vágd ketté, vájd ki a belsejüket. Olajozz ki egy tepsit, és helyezd az aljára, majd az elkészült raguval töltsd meg. 25 perc alatt közepes lángon süsd meg. Ha a padlizsán kész, szórd rá az előre lereszelt sajtot, és annyi időre, hogy ráolvadjon a tetejére, rakd vissza a sütőbe.