Darált hússal rakott padlizsán

Darált hússal rakott padlizsán kalóriatartalma 100 gramm esetén: 77.08 kcal

Összetétel:

Fekete bors (1g)
3
0
1
0
Fokhagyma (30g)
45
2
10
0
Hagyma (50g)
20
1
5
0
Olívaolaj (20g)
177
0
0
20
Padlizsán (80dkg)
192
12
46
2
Paradicsom (30dkg)
54
2
11
1
Paradicsompüré natúr (70g)
15
1
3
0
Pulykacomb (40dkg)
432
81
0
9
Rizs - fehér (főtt) (15dkg)
195
4
42
0
Szárított bazsalikom (2g)
5
0
1
0
Szárított oregánó (2g)
5
0
1
0
Szarvasi Mozzarella (16dkg)
387
27
1
30
Összesen (1985g):
1530
130
121
63
100g tápértéke:
77
7
6
3

Elkészítés:

A padlizsánokat kb. 1 cm-es vastagra felszeleteljük, sózzuk, 20 percre félretesszük.

A rizst a szokásos módon kevés olajon felhevítjük, kétszeres mennyiségű forró vízzel, sóval, borssal megpároljuk.

A finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk kevés olajon, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürével és kb. 1 dl vízzel ragut főzünk, oreganóval, bazsalikommal fűszerezzük.

A padlizsánokat letörölgetjük, és vékonyan kiolajozott, tapadásmentes! serpenyőben mindkét oldalát hirtelen kb. 2 perc alatt elősütjük.

Egy sütőtál alját olívaolajjal kikenünk, kirakjuk a fele padlizsánnal, ráhalmozzuk a párolt rizst, majd a húsos ragut, és a maradék padlizsánnal befedjük.

A paradicsomokat felszeleteljük, a szeletekkel bevonjuk a padlizsánt, rozmaringgal meghintjük, meglocsoljuk kevés olajjal, és a tetejére karikázzuk a mozzarellát.

Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük, ameddig a mozarella a tetején megpirul.

Fóliával letakarjuk, pihentetjük kb. 10 percig, és tálalhatjuk.