Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli kalóriatartalma 100 gramm esetén: 142.51 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (50g)
182
5
38
0
Frosta Brokkoli (400g)
88
10
6
1
Karaván füstölt sajt (150g)
530
33
3
41
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Szerecsendió (őrölt) (2g)
11
0
1
1
Tej 1,5% (300ml)
132
9
14
5
Tejföl (12%) (125g)
178
4
5
15
Tojás 53-63g (150g)
255
21
1
19
Tolle Teavaj (50g)
377
0
0
42
Összesen (1229g):
1752
83
69
123
100g tápértéke:
143
7
6
10

Elkészítés:

10 perc alatt főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg őket és karikázzuk fel. Közben enyhén sós vízben pároljuk meg a brokkolit, vagy felbontatlan állapotban dobjuk be a mikróba a zacskót és felolvasztás után még 4 percig mikrózzuk alacsony fokozaton.
Közben készítsük el a besamel mártást:
5 dkg vajat olvasszunk fel egy kis lábosban, adjuk hozzá a lisztet, és csináljunk belőle világos zsemleszínű rántást, ízesítsük sóval és egy késhegynyi szerecsendióval, majd óvatosan öntsük fel a tejjel és keverjük simára. Sűrítsük be, de ne annyira, hogy megálljon benne a kanál. Húzzuk le a tűzről, és óvatosan keverjük hozzá a tejfölt is.

Egy kb. 1,5 literes hőálló kerámiatálat vékonyan vajazzunk ki. Terítsük egy sorba a brokkolit, majd a tojásszeleteket, és öntsük nyakon a besamel mártással. A végén reszeljük a tetejére a sajtot. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon 15 percig süssük, amíg a sajt ráolvad teljesen