Csirkepörkölt

Csirkepörkölt kalóriatartalma 100 gramm esetén: 98.98 kcal

Összetétel:

Csirkemell (50dkg)
570
106
0
13
Napraforgó étolaj (20g)
177
0
0
20
Paradicsom (60g)
11
0
2
0
Pirospaprika (5g)
14
1
3
1
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (80g)
114
3
3
10
Víz (100ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (100g)
36
1
8
0
Zöldpaprika (80g)
16
1
4
0
Összesen (947g):
937
112
20
44
100g tápértéke:
99
12
2
5

Elkészítés:

1.) A megmosott csirkemelleket kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és félretesszük.
2.) Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk. Gyors kevergetés mellett rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal felöntjük a vízzel.
3.) Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a lecsót, majd ízlés szerint a sót, és lefedve (de többször megkevergetve) pároljuk kb. 10 percig.
4.) Majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk.
5.) Ezután hozzáadjuk a kockára vágott csirkemelleket, a leveskockát és a csípős paprikát, és a hús puhulásáig főzzük.
6.) Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és petrezselyemmel meghintjük.