Csirkepaprikás egészségesen

Csirkepaprikás egészségesen

Csirkepaprikás egészségesen kalóriatartalma 100 gramm esetén: 112.22 kcal

Összetétel:

Csirkeszárny (450g)
567
99
0
16
Feketebors (2g)
5
0
1
0
Fűszerpaprika (2g)
5
0
1
0
Liszt teljes kiőrlésű (15g)
51
2
11
0
Mizo natúr joghurt (100g)
65
3
5
4
Napraforgó étolaj (15g)
133
0
0
15
Paradicsom (50g)
9
0
2
0
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Szárított majoranna (1g)
3
0
1
0
Vöröshagyma (100g)
36
1
8
0
Zöldpaprika (50g)
10
0
2
0
Összesen (787g):
883
107
30
35
100g tápértéke:
112
14
4
4

Elkészítés:

1) Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát.
2) Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a megmosott husikat és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.
3) Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk,megszórjuk majorannával és fedő alatt puhára főzzük.
4) A joghurtba belekeverjük a lisztet, és besűrítjük vele a pörköltünket. Megvárjuk, míg jól összeforr és már kész is. Teljes kiőrlésű nokedlivel tálaljuk