Csevapcsicsi

Csevapcsicsi kalóriatartalma 100 gramm esetén: 165.82 kcal

Összetétel:

Darált marhahús 10%-os (300g)
513
64
0
29
Darált sertéshús 10%-os (200g)
334
41
0
19
Feketebors (2g)
5
0
1
0
Napraforgó étolaj (15g)
133
0
0
15
Pirospaprika (5g)
14
1
3
1
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Vöröshagyma (100g)
36
1
8
0
Összesen (624g):
1035
107
12
63
100g tápértéke:
166
17
2
10

Elkészítés:

A húsokat ledaráljuk, és a vöröshagymát is reszeljük hozzá. Sóval, borssal paprikával ízesítjük. 1 órát érleljük, hűtőben. Utána 2 cm vastag, 5 cm hosszú rúdakká formázzuk nedves kézzel. Ismét hűtőbe tesszük.

1 óra múlva olajjal megkenjük, és lehetőleg faszénparázson süssük forgatva nyáron. Télen egy teflonos tepsibe helyezzük őket egymástól 4-5 cm távolságban. 160 fokos sütőben légkeverékes grillezőn süssük szép pirosra. Az idény salátával főtt burgonyával, friss hagymával körítjük, petrezselyemmel megszórjuk.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/csevapcsicsi#sthash.TFmqwatp.dpuf