Borsos tokány

Borsos tokány kalóriatartalma 100 gramm esetén: 167.30 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (2dkg)
73
2
15
0
Fekete bors (4dkg)
100
4
26
1
Fűszerpaprika (3dkg)
73
5
9
2
Hagyma (15dkg)
60
2
14
0
Napraforgó étolaj (2dkg)
177
0
0
20
Sertés tarja (75dkg)
1395
131
0
93
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Szalonna (5dkg)
406
1
0
44
Víz (3dl)
0
0
0
0
Összesen (1365g):
2284
145
64
161
100g tápértéke:
167
11
5
12

Elkészítés:

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk és lesütjük , majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett húst addig piritíjuk amíg kifehéredik. Ekkor megszórjuk paprikával sózzuk és erősen megborsozzuk. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük, ekkor megszórjuk egy kanál vízzel, és beállítjuk a sűrűségét.