Bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 87.29 kcal

Összetétel:

Bonduelle Szeletelt gomba (170g)
32
4
1
1
Csirkehúsleves kocka (10g)
30
1
1
0
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Füstölt kolbász (200g)
994
36
1
94
Füstölt szalonna (100g)
458
12
1
45
Kakukkfű (2g)
6
0
1
0
Petrezselyem (15g)
5
0
1
0
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tejföl (20%) (200g)
432
7
8
40
Víz (1500ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (80g)
29
1
6
0
Összesen (2281g):
1991
61
21
180
100g tápértéke:
87
3
1
8

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom. Az erdei gombát alaposan megmosom, és nem túl apró kockára vágom. A megtisztított vöröshagymát felkarikázom.

Egy fazékban a szalonnát lassú tűzön kisütöm, rádobom a kolbászt, megpirítom. Hozzáadom a gombát és a vöröshagymát, és az egészet zsírjára pirítom. Meghintem a liszttel, és felöntöm a húslevessel. Sózom, borsozom, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Felforralom, majd lassú tűzön 10 percig főzöm.

Külön edényben habverővel kikeverem a tejfölt, kevés forró levest merek rá, simára keverem, és az állandóan kavart levesbe óvatosan beleöntöm.